Beauty Point, Këshilla

Pse duhet të përdorim ‘shower gel’ dhe ‘body lotion’?

Një dush në mëngjes për të filluar ditën ose një dush në mbrëmje për të hequr lodhjen e ditës, nëse kjo është ajo që tingëllon rutina juaj e rregullt e dushit, është koha për të ndryshuar gjërat. Po sikur t’ju themi se të gjitha dushet tuaja mund të jenë më shumë se thjesht  një larje dhe largim?  Hiqni sapunët e trupit tuaj dhe kaloni në përdorimin e xhelave të dushit për të ndryshuar thjesht dushin në një rutinë rinovuese.

 

Nëse keni një lëkurë përgjithësisht të thatë, e cila shpesh mund të jetë jashtëzakonisht e shkrifët, atëherë xhel dushi është alternativa juaj më e mirë pasi dihet se ato janë shumë më hidratuese se sapuni.  Sapunët në përgjithësi shpesh kanë një surfaktant të njohur si Sodium Lauryl Sulphate që ka tendencën të heqë lëkurën tuaj nga vaji i saj natyral.

 

Larjet e trupit janë një mënyrë e shkëlqyer për të marrë një shkumë luksoze me pastrim minimal dhe pa hequr shtresën mbrojtëse të lëkurës sonë.  Një banjë me shkumë të mirë shpesh mund të ndihet sikur keni bërë një pastrim më të mirë dhe ndihet më relaksues.  Sapunët nuk kanë tendencë të shkumëzojnë shumë si homologët e tyre të lëngshëm, ndërkohë që janë edhe më të ashpër ndaj lëkurës tuaj.

 

Gjithashtu, një hap i rëndësishëm i kujdesit për trupin tuaj eshtë locioni i trupit. Aplikimi i locionit të trupit është një nga mënyrat e pakta që njerëzit mund të përkëdhelin veten. Një locion cilësor për lëkurën e trupit mund të bëjë mrekulli në lëkurën me luspa, të dehidratuar që ndihet e ashpër dhe nuk duket tërheqëse. Locioni i trupit ofron shumë përfitime për njerëzit që gjejnë kohë për ta përdorur atë rregullisht. Një nga përfitimet kryesore është aroma që lëshon e cila e bën parfumin të zgjasë më shumë.

 

Lëkura e plasaritur ose e tharë nga era, të ftohtit ose nxehtësia mund të jetë e vështirë për t’u trajtuar me kozmetikë të rregullt. Disa njerëz e kanë lëkurën të ndjeshme, pavarësisht se në cilën lloj klime jetojnë, lëkura e tyre mund të thahet dhe acarohet lehtësisht, ndonjëherë edhe nga nxehtësia e brendshme. Locioni cilësor i trupit, i aplikuar pas çdo dushi ose banje, mund të ndihmojë në izolimin e lagështirës thellë në lëkurë për ta mbajtur atë të hidratuar dhe të butë. Me përdorim të rregullt, një locion rimbushës mund të lehtësojë lëkurën e ashpër dhe ta bëjë atë po aq të lëmuar dhe të mëndafshtë sa pjesa tjetër e trupit tuaj, duke përfshirë kështu dhe këmbët tuaja.